Ta hand om ditt hår💓

 

1. Tvätta inte håret för ofta
Tvättar du ditt hår med schampo varje dag? Detta kan faktiskt göra mer skada än nytta. Att tvätta håret med schampo för ofta torkar ut hårbotten och gör det svårare för håret att behålla sina naturliga oljor och mineraler. Vi rekommenderar istället att du tvättar håret max en till två gånger i veckan. I början kan detta självklart bidra till att håret känns flottigt och smutsigt, men håll ut! Efter bara ett par veckor kommer håret anpassa sig och känns både fräschare och friskare. 
2. Regelbunden inpackning är nyckeln
Visste du att det bara är en myt att du ska schamponera håret innan du lägger i balsam? Vårda istället ditt hår med balsam eller inpackning regelbundet, balsam hjälper dig både skydda och återfukta håret. För ännu bättre resultat, testa att byta ut balsamet mot en äggula, detta ger håret en riktig proteinbomb och mängder av mineraler som stärker håret.
3. Ta det lugnt med värmen
Försök att inte utsätta håret för onödig värme. Detta gäller allt från att tvätta håret i för varmt vatten till att överanvända värmeverktyg som hårfön och plattång.  Värme har en tendens att torka ut hårbotten och bidrar till skört hår och kluvna toppar. Dessutom kan det påverka både tillväxt och styrka. Försök därför tvätta håret i kallt eller ljummet vatten och använd värmeskydd när du stylar ditt hår.
4. Var rädd om ditt blöta hår
Att gnugga ett blött hår med handduk kan vara en av de största orsakerna till skadat hår. När håret är blött är det mycket skört och därför är det viktigt att vara försiktig och inte för våldsam. Är du inte varsam med ditt hår när det är blött kan detta bidra till skadat hår med kluvna toppar. Tänk på att skaka av så mycket fukt du kan för att sedan försiktigt torka håret i samma riktning som det växer.
5. Välj rätt håraccessoarer
Tänk på vad du använder i håret. Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret. Välj istället mjuka och släta håraccessoarer med rundade kanter. 

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.