5 tips för vackert vinterhår

1. Äkta skönhet - inifrån och ut!
Även fast vintern kan vara både vacker och uppfriskande är det ingen hemlighet att den kan sätta sina spår på kroppen. Minusgrader och torr luft har en tendens att torka ut både hud, hår och hårbotten. Samtidigt som det är viktigt att skydda det yttre mot väder och vind, är det minst lika viktigt att vårda det inre. Boosta kroppen med vitamin A och Omega-3, som exempelvis finns i avokado, nötter och fet fisk.
2. Ge håret en välförtjänt paus!
Hårfön, locktång, plattång – kärt barn har många namn, former och temperaturer! Men tyvärr också en del tråkiga baksidor. Hur vackra lockar du än lyckas trolla fram med hjälp av en locktång så kan håret riskera att ta rejält med stryk – OM du inte är noga med att använda värmeskydd! Så tips: Ge håret en välförtjänt paus från elektriska stylingverktyg då och då!
3. En hårinpackning gör underverk
Under årets kyligaste månader behöver håret extra mycket kärlek och omtanke! En vårdande och återfuktande hårinpackning en till två gånger i veckan hjälper håret att bevara spänst och lyster längre. 
4. Sänk temperaturen på vattenstrålarna
En ångande het dusch känns ofta lockande när minusgraderna kommer krypande. Vem har väl inte skruvat upp temperaturen några extra grader för att tina frusna leder. Men, visste du att för varmt vatten faktiskt kan göra mer skada än nytta i ett vinterhår? Sköljer du däremot håret i ljummet eller rentav kallt vatten minskar risken för att hårstråna går av och de naturliga oljorna i håret bevaras längre. Dessutom sägs det att hårbotten blir renare, eftersom kallt vatten sluter porerna.
5. Ge ditt hår en fuktboost
En riktigt bra hårolja är en av de bästa investeringarna du kan göra för ditt hår. En olja vårdar hårstråna, fungerar återfuktande och ger även de frizzigaste topparna glans och stadga. Helt enkelt ett MÅSTE i varje badrumsskåp under vintern (…och resten av året såklart!).

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.